<- Takaisin

* Syyskokous ja puurojuhla su 29.11.15

Dia2.jpg

* Tarvasjoen Kyläkarnevaalit la 15.8.15 keskustassa, kyläyhdistys menossa mukana.

* Oopperajuhlat su 26.7.15


Ooppera2015-1.bmp
Ooppera2015-2.bmp


* Saaristokierros la 18.7.15
Kierrettiin Saariston rengastie bussin kyydissä päivässä, Parainen-Nauvo-Korppoo-Houtskär-Iniö-Kustavi.
Lähtö Tarvasjoelta Tiilitehtaan pihasta klo 9.00 ja matkan varreltakin pääsi kyytiin, mm. Taatelilta.
Paraisilla ajeltiin Runebergin nuoruuden paikoilla ja tutustuttiin Pohjolan suurimpaan kalkkikaivoksen avolouhokseen näköalapaikalta.
Nauvossa tutustuttiin Nauvon keskiaikaiseen Pyhän Olavin harmaakivikirkkoon ja kullakin oli tovi vapaata aikaa venerannassa ja mm. ostosmahdollisuus sen pikkuputiikeista.
Lounas kodikkaassa Majatalo Martassa (salaattibuffet, pääruoka ja makea leivonnainen+kahvi/tee).
Houtskärissä tutustuminen Saaristomuseoon ja kotiinviemisinä saimme ostaa paikalliselta tuottajalta aitoja saaristolaisleipiä.
Mossalassa Saariston lomakeskuksessa nautittiin pikaiset iltapäiväkahvit makean kahvileivän kera ennen merimatkaa Iniön puolelle. Iniössä saimme extrana opastuksen myös Iniön kirkossa, kun aikaa oli tovi ylimääräistä ennen seuraavalle lautalle kiiruhtamista.
Kustavin Savipajan käsityöläismyymälästä ostettiin vielä kotiin viemisiä ja useat vielä kahvittelikin makean munkin äärellä.
Paraisilta Raisioon oli Suomen Saaristovarauksen opas Lauri Hokkinen bussin kyydissä ja hän kertoikin meille koko matkan ajan paljon mukavaa tietoutta reitin varrelta.
Matkan varrella useita lossiylityksiä, pieniä ja isoja siltoja, lauttayhteyksiä jne.
Aikataulu päivän aikana oli tiukka, jotta ehdittiin aina ajoissa seuraavaan lauttaan. Reissu saatiin kuitenkin hienosti kierrettyä, vaikka välillä oli vähän kiireen tuntua mm. syömisten yhteydessä ja vessajonotuksissa. Mutta eiköhän kukin viihtynyt oikein hyvin ja saaristomaisemia tuli nähtyä iltapäivän sateen nuhjusta huolimatta.
Paluu Tarvasjoelle klo 21.
Retken hinta 60€/hlö piti sisällään bussikyydin, ruokailun, iltapäiväkahvit, sisäänpääsymaksut, lauttamatkat, opastuksen.
Retkelle lähti mukaan 50 matkalaista + bussikuski ja matkanjohtaja.

<- Takaisin