Tarvasjoen kesäjuhlat lauantaina 9.6.2012
Kyläyhdistys oli jälleen mukana Tarvasjoen kesäjuhlilla, klo 11-14 urheilukentällä. Telttakahviosta kaffetta, pullaa ja virvokkeita, grillistä kuumaa makkaraa. Lapsille ongintaa. Arpajaiset, pääpalkintona Tallink Siljan risteilylahjakortti, lisäksi oli paljon muita hyviä palkintoja!! Kerättiin varoja Suurilan Puiston omarahoitusosuuteen! Kiitos kaikille mukana olleille :)


Aloitustempaus sujui yli kaikkien odotusten ja väkeä saapui paikalle omalta kylältä, keskusta-alueelta ja naapurikunnista. Vielä kun helteinen kaunis sää suosi meitä, niin mikäs sen parempaa Suurilan Puisto-hankkeen käynnistämistempaukselle!

Kiitos kaikille mukana olleille!

Pihakirppiksellä oli vain kaksi myyjää, enempikin olisi laajalle kentälle mahtunut!

Lapset saivat maksutta kasvomaalauksen.

Hellesäässäkin maistui hyvin makkara!
Lämmintä puuhaa grillaajille niin Juhanille kuin Kalervollekin!Telttakatoksemme alla tarjolla oli virvokkeita, kaffetta ja pullaa puffetista Aulikin ja Leenan tarjoilemina. Siellä oli esillä myös Matin tekemä upea esittely tulevasta hankkeesta. Myös runsaat arpajaispalkinnot olivat siellä esillä Pirjon hoitaessa kentällä arpojen myyntiä.

Huh, huh, Suurilan Ex-sinkut saapuvat traktorilla paikalle!!

Pirkko haastatteli ex-sinkkutyttöjä... taisi olla niin, että Laurilan lavalle olivat matkalla...

Laulaa luikhauttivat meillekin sitten muutaman kipaletta päivämme piristeeksi!

Vielä kenttä oli ihan entisellään, mutta jahka hanke hyväksytään, niin toimiin ryhdytään parkkialueen työstöstä.

Nyt suuri automäärä saatiin pysäköidyksi vanhalle palloilukentälle Arin toimiessa pysäköinninohjaajana.

Poniratsastusta Sadun toimiessa turvallisena taluttajana.


PYÖRÄRETKI helatorstaina 17.5.2012
Pyöräretkipäivälle osui sateen suhmurainen keli, mutta oli Lyömästen mökillä vieraskirjaan sentään 14 kirjoittanut nimensä.


KEVÄTKOKOUS sunnuntaina 22.4.2012
Kevätkokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat (tilinpäätös, toimintakertomus, toiminnantarkastajien lausunto) ja kuultiin oheisasiana Matti Perttusen ja Ari Kuukkalan työstämä ja esittämä tilannekatsaus leikkikenttähankkeesta, jonka  pohjalta on Leader-hakemus jätetty. Paikalla reilut 20 henkilöä. (Ei kuvia kevätkokouksesta)


SUURILAN KIRKKOPYHÄ sunnuntaina 4.3.2012
Suurila messu Tarvasjoen kirkossa alkaen klo 10 ja kirkkokaffeet messun jälkeen seurakuntatalolla.
Kirkossa reilut 80 sanankuulijaa ja kirkkokaffettelijoita 43.


 
Syyskokous ja puurojuhla lauantaina 1.12.2012

Ennen puurojuhlan viettoa pidimme sääntömääräisen syyskokouksen. Matti Mäkitalo valittiin puheenjohtajaksi ja Maarit Heinonen sihteeriksi.

Pullerin seinät pullistelivat syyskokous- ja puurojuhlavieraista. Hyvä niin!!

Syyskokouksen jälkeen hallituksen puheenjohtaja Aulikki Kuukkala ojensi juhlaan kutsutuille vauvaperheille vauvalahjan (Pentikin muki ja kulho)

Vauvalahjan saivat kaikki vuoden 2012 aikana kylään syntyneet vauvat.

Vauvaperheet yhteiskuvassa; vasemmalta perhe Haavisto ja Beldjuskin, keskellä perhe Kummelus ja oikealla Nikulat.Entinen suurilalainen Tuure Tamminen piti puuropuheen muistelemalla menneitä.

Perinteinen riisipuuro ja sekahedelmäsoppa tekivät kauppansa.

Joululauluja Timon ja Pirkon johdolla.

Pirkko luki jouluevankeliumin ja yhdessä Timon ja Matin kanssa lauloivat siihen oheen.

Illan odotetuin vieras oli eittämättä joulupukki!!

Tänäkin vuonna joulupukki pääsi saapumaan paikalle ja ruuhka oli melkoinen joulupukin säkin äärellä.

Pirjon johdolla leikittiin vielä "Tuiki tuiki tähtönen"-kappale joulupukille.


Teatteriretki lauantaina 3.11.2012
Teatteriretkelle lähti mukaan miltei täysi bussilastillinen väkeä, taisi pari paikkaa jäädä bussista tyhjäksi. Teatterikappale ei ihan jokaista miellyttänyt, mutta onneksi loistava ruoka Ketarsalmen Kievarissa korvasi pahimman mieliharmin. Saimme kupumme täyteen maittavaa ruokaa hienossa miljöössä ja kotimatka taittui tyytyväisin mielin.Viidennet Suurilan Oopperajuhlat sunnuntaina 29.7.2012
Helteisessä, yöllisen ukkosen kosteuttamassa kelissä meillä oli n. 145 kuulijaa. Sähkötkin temppuilivat tovin, tosin onneksi ongelma oli valtakunnan verkossa, eikä meillä. Ja taisi alkupuolella olla pianonkin kanssa ongelmia, mutta siihen löytyi syy pyykkipojista! Mutta pienissä puitteissa kaikesta selvitään huumorilla ja jopa taputuksin.
Tänäkin vuonna oopperajuhlilla oli neljä esiintyjää; Nicholas Söderlund (bassobaritoni sekä taiteellinen johtaja), Tiina-Maija Koskela (sopraano), uutukaisena vieraana Markus Nieminen (baritoni) sekä pianon ääressä jälleen Jonna Vartiainen.
Taidekammareissa oli esillä Tiina Rauhalan töitä, Stig Nybergin ja Heikki Mustamäen tauluja sekä viimeisenä kammarina oli Suurilan Kyläyhdistyksen kammari, jossa pyöri tietokoneruudulla Viljo Laakson kokoamaa Suurilan koulun historiaa luokkakuvien ja nimien muodossa. Seinillä oli esillä kuvia yhdistyksen toiminnasta vuosien varrelta.

Oopperaleivokset
valmiina odottamassa

Suurilan Kyläyhdistys oli esillä peräkammarissa ja siellä pyöri myös Viljo Laakson työstämä Suurilan koulun kuvahistoriikki tietokoneella.

Sää suosi meitä jälleen tänä vuonna, vaikka rajut ukkoset kiusasivatkin juuri edeltävänä yönä.

Katoksia oli varattu niin, että kaikki kuulijat saadaan mahtumaan katosten alle sateen sattuessa. Ja sai niistä aurinkosuojaakin paahdesäässä.

Markus Nieminen ja Tiina-Maija Koskela

Nicholas Söderlund ja säestäjänä Jonna Vartiainen

Välillä myös Nikke toimi säestäjänä Jonnan toimiessa "sivunkääntäjänä"

Kommelluksiltakaan ei vältytty, kun sähköt menivät toviksi poikki. Tovi jo luultiin, että sulakkeet meni tms. Vika oli valtakunnan verkossa ja onneksi vain hetkellinen.

Hallitusväkikin pääsi takarivin paikoilta kuuntelemaan upeaa esitystä

Saimme kuulla myös upeaa kolmiäänistä oopperaa kaikkien artistien laulaessa yhdessä ja Jonnan säestäessä.

Nyt on aplodien aika! Jälleen kerran aivan loistava esitys ja mukava iltapäivän tuokio kera hyvän musiikin!

Artistit saivat kiitoskukkasia myös yleisöltä!

Kiitollisuuden tunne on varmasti molemmin puolinen!

Tällaisissa kohdin on aina löydyttävä yksi kipale vielä takataskusta ja löytyihän sellainen nytkin! Upean oopperamusiikkiesityksen jälkeen nautittiin kaffetta ja oopperaleivoksia Pullerin taidekammareissa ja ulkosalla viileämmissä oloissa.