Tarvasjoen Kyläkarnevaalit la 15.8.15 keskustassa, kyläyhdistys menossa mukana.Saaristokierros la 18.7.15
Kierrettiin Saariston rengastie bussin kyydissä päivässä, Parainen-Nauvo-Korppoo-Houtskär-Iniö-Kustavi.
Lähtö Tarvasjoelta Tiilitehtaan pihasta klo 9.00 ja matkan varreltakin pääsi kyytiin, mm. Taatelilta.
Paraisilla ajeltiin Runebergin nuoruuden paikoilla ja tutustuttiin Pohjolan suurimpaan kalkkikaivoksen avolouhokseen näköalapaikalta.
Nauvossa tutustuttiin Nauvon keskiaikaiseen Pyhän Olavin harmaakivikirkkoon ja kullakin oli tovi vapaata aikaa venerannassa ja mm. ostosmahdollisuus sen pikkuputiikeista.
Lounas kodikkaassa Majatalo Martassa (salaattibuffet, pääruoka ja makea leivonnainen+kahvi/tee).
Houtskärissä tutustuminen Saaristomuseoon ja kotiinviemisinä saimme ostaa paikalliselta tuottajalta aitoja saaristolaisleipiä.
Mossalassa Saariston lomakeskuksessa nautittiin pikaiset iltapäiväkahvit makean kahvileivän kera ennen merimatkaa Iniön puolelle. Iniössä saimme extrana opastuksen myös Iniön kirkossa, kun aikaa oli tovi ylimääräistä ennen seuraavalle lautalle kiiruhtamista.
Kustavin Savipajan käsityöläismyymälästä ostettiin vielä kotiin viemisiä ja useat vielä kahvittelikin makean munkin äärellä.
Paraisilta Raisioon oli Suomen Saaristovarauksen opas Lauri Hokkinen bussin kyydissä ja hän kertoikin meille koko matkan ajan paljon mukavaa tietoutta reitin varrelta.
Matkan varrella useita lossiylityksiä, pieniä ja isoja siltoja, lauttayhteyksiä jne.
Aikataulu päivän aikana oli tiukka, jotta ehdittiin aina ajoissa seuraavaan lauttaan. Reissu saatiin kuitenkin hienosti kierrettyä, vaikka välillä oli vähän kiireen tuntua mm. syömisten yhteydessä ja vessajonotuksissa. Mutta eiköhän kukin viihtynyt oikein hyvin ja saaristomaisemia tuli nähtyä iltapäivän sateen nuhjusta huolimatta.
Paluu Tarvasjoelle klo 21.
Retken hinta 60€/hlö piti sisällään bussikyydin, ruokailun, iltapäiväkahvit, sisäänpääsymaksut, lauttamatkat, opastuksen.
Retkelle lähti mukaan 50 matkalaista + bussikuski ja matkanjohtaja.


Metallinkeräys Pullerin pihalla
Vajaa kolme lavallista kerättiin tänä keväänä metalliromua Pullerin pihan lavoille.
Metalliromun tuotto käytetään yhteiseen hyvään; kentän kunnossapitoon, erinäisiin tapahtumiin ja retkiin.

Kaikille avoimet palloiluillat kentällä maanantai-iltaisin klo 18-20
Kevään ja alkukesän ajan maanantai-iltaisin pyrittiin järjestämään kaikille avoimia palloiluiltoja uusitulla ja kunnostetulla kentällä, mutta liiemmin ei ko. toiminnalle ollut kysyntää, vaan paikalla oli lähinnä vain muutaman hallituslaista ja silloin tällöin 1-2 muuta palloilijaa. Toiminta on toistaiseksi tauolla ja jatkoa mietitään syksyllä uusiksi.

Koko perheen leikki- ja pelipäivä kentällä la 6.6.15 klo 14-16
Valtakunnallista kyläpäivää vietettiin tuona lauantaina ja Suurilan Kyläyhdistys ry. oli menossa mukana. Kentällä oli ohjelmaa lapsiperheille, mm. puffetti, makkaran grillausta ja muurikkalettuja jokilaavulla, ongintaa, kasvomaalausta, lasten filttikirppis, keppihevosesterata, sirkustelua jne. Sää ei suosinut tapahtumaa, sillä sade alkoi n. 1/2h ennen tapahtuman alkua ja loppui hieman ennen neljää. Mutta oman kylän lapsilla oli varmasti silti hauskaa ja ison teltan alla sai oltua sadesuojassa, jos malttoi, eihän me sokerista olla ja tämä kesä nyt on alusta asti ollut tällainen. Myös laavulla oli mukavan lämmintä tulistella ja herkutella.

Pyöräretki su 24.5.15
Startti Suurilan Puistolta klo 13, määränpäänä Lyömänen.
Majalla oli tarjolla kaffetta, mehua, pientä purtavaa ja grillimakkaraa. Paikalla yhteensä 20 henkilöä, joista 5 lasta. Mukavaa oli nähdä mäellä muutakin kuin hallitusväkeä :)

Kevätkokous su 26.4.2015
Sääntömääräinen kevätkokous pidettiin pienen porukan läsnäollessa Pullerin pihalla ja sen jälkeen nautittiin Satun järkkäämät pihakaffeet. Kokouksen jälkeen osa porukasta lähti vielä laavutyömaalle, siellä vähän viimeistelyjä, ympäristön siivoilua ja klapien tekoa. Huopakaton loppunaputtelu jäi kuivempaan aikaan.

Suurilan kirkkopyhä su 1.3.2015
Kyläläiset mukana kirkonmenoissa alkaen klo 10 ja jumalanpalveluksen jälkeen kyläyhdistyksen tarjoamat kirkkokaffeet seurakuntatalolla.