Teatteriretki Uuteenkaupunkiin la 8.11.14
Näytelmänä Pokka pitää, ruokailu teatterin jälkeen buffetpöydästä Ravintola Suolaspuarissa.


Hyachint Bucket ottaa nyt hienostuneesti haltuunsa Emmet -paran luotsaaman paikallisen teatteriseurueen murhamysteeriharjoitukset.
Hyacinthilla on, kuten arvata saattaa, aivan eri näkemys asiasta kuin Emmetillä, eikä näin ollen kommelluksilta voida välttyä!

Ohjaus Joel Elstelä
Rooleissa Minna Bergström, Sinna Suvitie, Eija Korhonen, Päivi Sappinen, Mirja Sinisalo, Raimo Nummela, Kristian Ilmanen, Atte Juuti, Simo Kivinen


Seitsemännet Suurilan Oopperajuhlat su 27.7.2014 Pullerilla

Seitsemäs kerta toden sanoi... Jo luuli järjestävä taho, että taas saadaan loistava oopperajuhlasää, vaan niin vain yllätti lyhyt ukkonen ja muutaman sateen ropsua tämän vuotiset oopperajuhlat. Sitä ennen olikin kovin tukala hellekuumuus ja se hetken sade vilvoitti mukavasti. Oopperayleisö säästyi kutakuinkin kuivana, kiitos telttakatosten. Eivätkä artistitkaan lavalla saaneet vettä niskaansa, eikä musisointia pitänyt hetkellisen ukkosen vuoksi onneksi keskeyttää.

Artisteina lavalla nähtiin ja kuultiin tänäkin vuonna alusta asti mukana ollut bassobaritoni Nicholas Söderlund ja vuoden tauon jälkeen myös sopraano Tiina-Maija Koskela, säestäjänään heillä tänä vuonna Pasi Helin, kun Jonna ei työkiireitään saanut millään soviteltua. Kauniita sävelmiä kera selostuksien, ooppera- ja operettisävelmät tehtiin jälleen maallikoillekin tutuiksi lämminhenkisessä ja rennossa Suomen pienimmissä oopperajuhlissa. Miten sen Nikke nyt sanoikaan, hän oli tullut juuri Suomen suurimmilta oopperajuhlilta Savonlinnasta Suomen pienemmille oopperajuhlille tänne Suurilaan. Ja lupaus tulevistakin vuosista saatiin, jahka aina vain tämä sama noin 150 päinen yleisö kuulijaksi saapuu. Nikke kutsuikin kaikkia ensi vuonnakin paikalle ja kehoitti jokaista tuomaan mukanaan muutaman ystävääkin.

Avaussanat Esa Heinonen

Sopraano Tiina-Maija Koskela

Bassobaritoni Nicholas Söderlund

"Kosintaa savonmualaisittain"

Sadekuuron yllättäessä kaikille löytyi tiivistäen tilaa katosten alta.

Nikke jututti Tiina-Maijaa laulukilpailutunnelmista ja Tiina-Maija vastaavasti Nikkeä Savonlinnan oopperajuhlakuulumisista.

Tovin ääni kiersi, ampiainen teki kiusaa lavalla ja sateenropsu vaikeutti hieman kuulemista katosten alla, mutta rennoissa Suurilan Oopperajuhlissa kaikelle pienelle kommervenkille hymyillään vain iloisesti!

Säestäjänä Pasi Helin Turun Konservatoriosta.

Ne on ne korot, millä sopraano pääsee korkealle!

Kukkaistytöt valmiina Timon antamaan tehtävään...
Puheenjohtaja Aulikki Kuukkala
ja sihteeri Maarit Heinonen.

Loistava 1,5 tuntinen takana ja artistit ovat saaneet kiitoskukkasensa.
Nyt on lisäablodien paikka!

Aina on löydyttävä se viimeinen laulu
ja niin löytyi nytkin.
Aiemminkin täällä kuultu,
mutta silti aina yhtä kaunista!

Perinteiset oopperaleivoskahvit tarjottiin Pullerin tuvassa esityksen jälkeen ja sen jälkeen sai vapaasti tutustua kammareihin. Osa mahtui kahvipöytien ääreen, mutta osa meni myös mieluusti ulos raikkaampaan ilmanalaan ja tuli sisälle kammareihin tutustumaan pahimman ruuhkan helpotettua.

Pullerin kammareissa oli esillä tänä vuonna Eeva Sisson valokuvia, tänä vuonna poisnukkuneen Esko Seppälän muistonäyttely, Maija Nummisen ja Marja-Leena Sepän käsitöitä sekä peräkammarissa Isontalon Timon Tarvasradio-toiminnan esittelyä ja videotykillä pyöri aiempien vuosien oopperajuhlanauhoituksia.

Kesäteatteriretki Valkeakoskelle la 12.7.2014
Tarvasjoelta tiilitehtaan pihalta lähdettiin reissuun jo hieman ennen sovittua klo 11.30:tä, kun koko porukka oli silloin jo koossa. JaloBussin ja sen kuskin Harri Vähätalon kyydissä Valkeakoskelle matkasi 33 retkeläistä. Menomatkalla oli tovin jaloittelutauko Urjalassa, osa kävi kaffeella, moni hotelli helpotuksessa, osa karkkikaupassa ja osa lievitti sauhuhermojaan.

Valkeakoskella Suomen Kesäteatterissa klo 14 alkaen näytelmänä oli Kesäillan valssi, jossa mukana mm. Ilkka Koivula, Natalil Lintala, Meiju Suvas ja Matti Esko sekä lapsinäyttelijöinä mukana Meijun molemmat lapset. Näytelmä oli kaikille mieluinen ja loistava musiikkipläjäys tuttuihin ja tuntemattomiin Suomi-iskelmiin.

Teatterin jälkeen söimme perinnelounaan Pappilanniemen Kurssikeskuksen tiloissa, Valkeakosken Sääksmäellä. Ruokailun jälkeen oli tovi aikaa myös signeerata oma käyntimme ko. pihalla... Paluumatkalle lähdimme hetimiten ruokailun jälkeen Hämeenlinnan kautta ja Tarvasjoella olimme klo 20 nurkilla.


Suurilan Puiston avajaiset su 6.7.2014 klo 12-16

Avajaisia saimme viettää kauniissa ja helteisessä säässä, helteisen heinäkuun eka hellepäivä oli itse asiassa silloin ja väkimäärä yllätti järjestäjätahon positiivisesti. Lapsille oli varattu 115 toimintapistekorttia ja ne loppuivat kesken, eikä kaikkein pienimmät edes ottaneet itselleen korttia. Eli jo pelkästään lapsia paikalla kävi tuon nelituntisen aikana reippaasti yli sata ja päälle jokaiselle 1-2 vanhempaa, mummia, mammaa, kummia tai tätiä.

Lapsille jaettiin toimintakortit, joilla pääsi kerran maksutta kasvomaalaukseen, poniratsastukseen tai kärryajelle hepalla, sumopainimaan, potkimaan jalkapallotutkaan ja pomppulinnaan. Lisäksi parilla eurolla pääsi onkimaan. Puffetista sai kaikkea hyvää makean ja suolaisen nälkään.

Jalkapallohaasteottelu TarU junnut vs. kyläyhdistys oteltiin reilun pelin hengessä, tosin päätteeksi jäi vähän epäselväksi, kumpi sen voiton sitten lopulta vei, molemmilla osapuolilla oli eri käsitys voittajasta :) Pika-arpajaisiin oli saatu kosolti loistavia palkintoja ja 400 arpaa myytiinkin loppuun jo hyvissä ajoin ennen tilaisuuden loppumista.

Päivän kohokohta oli muhoslaisten Pressan Kattien keikka alkaen klo 14. Katit viihdyttivät yleisöä jo ennen sitä ja myös oman shownsa jälkeen.


Tarvasjoen Kirppisralli la 7.- su 8.6.14, klo 10-16
Koko kunnan alueella toteutettava pihakirppistempaus ja menossa mukana myös Suurilan Kyläyhdistys!
Pullerin puffetissa oli tarjolla kaffetta, limpparia, pillimehua, pullaa, tuulomantorttua ja pitsapaloja sekä
grillistä kuumaa makkaraa ja sunnuntaina jopa muurikkalettuja kirppareita kiertäville.
Pullerilla kirppismyyjinä Tanja Hallberg, Tanja Kummelus, Pia Laihonaho (madeinnummila-tuotteita),
Terhi Nieminen, Sanna Etholen, Maarit Heinonen ja Jatta Viherlaakso.

Metallinkeräys
Toukokuun loppuun asti metallinkeräyslava Pullerin pihalla. Jo viisi lavallista kerätty metalliromua, vieläkö saadaan lisää? Tuo kevätsiivouksen yhteydessä nurkista löytyvä turha metalliromu Pullerin pihalla olevaan lavaan ja tue samalla kyläyhdistyksen toimintaa.

Pyöräretki sunnuntaina 25.5.14 klo 13 alkaen
Lavosen konehallilta lähtö ja määränpäänä Lyömästen mökin viihtyisä miljöö.
Kaffetta, sämpylää ja grillimakkaraa tarjolla.
Lyömäsissä paikalla 24 henkilöä, isoin osa tuli pyörillä, järjestäjätahoa autoilla.

Kevätkokous Pullerilla sunnuntaina 4.5.14 klo 15 alkaen
Esillä oli sääntömääräiset asiat eli käsittelimme viime vuoden toimintakertomuksen, tuloslaskelman ja taseen sekä toiminnantarkistajien lausunnon. Asiat olivat kunnossa kaikin puolin ja vastuuvapaus myönnettiin.
TSJ:n kierrätysneuvoja Lotta Salminen vieraili kokouksessamme ja kertoi meille kokouksen jälkeen jätteiden lajittelusta, eri keräilypisteistä yms. Opastuksen jälkeisestä leikkimielisestä testistä selvisimme läpi 9,5 arvosanalla! Meitä oli paikalla yhteensä 17 aikuista ja 5 lasta.

Suurilan Kirkkopyhä kynttilänpäivänä sunnuntaina 2.2.2014 klo 10
Kyläläiset avustivat tekstin luvussa ja kolehdin keruussa. Kyläläisistä koottu kuoro esiintyi.
Kirkon jälkeen kirkkokahvit seurakuntatalolla. Kirkkokahveilla osallistujia 29 henkilöä.